Alles wat je moet weten om goed aan de start te verschijnen!

Je start de rally door je met een team van minimaal twee personen in te schrijven voor een Start2Rally evenement! Na betaling van het inschrijfgeld ontvang je een definitief startnummer. Bepaal met elkaar wie achter het stuur gaat zitten en wie het routeboek leest.

Voor de bestuurder

Zorg dat je auto geschikt is voor zo’n rally. Dat betekent dat hij technisch in orde moet zijn. Doen je remmen het? Check! Klopt je bandenspanning? Check! Zit er nog olie in? Check! Het bouwjaar of merk van je auto is niet van belang, als er maar voldoende brandstof in zit.

Voor de navigator

Het is gemakkelijk als je een harde ondergrond hebt, waarop het routeboek kan liggen. Een plankje of een klembord bijvoorbeeld. Een pen of potlood en een markeringsstift horen ook tot je standaard uitrusting. Soms is een loep handig. Bij de start van de rally krijg je een schaalliniaaltje waarmee je de afstanden op de kaart kunt meten. Vooraf heb je via de mail een dagreglement gekregen. Daarin staat wat de regels zijn van de rally. Lees die van te voren goed door. Heb je vragen? Stel ze via de mail!

Stel je vraag